Een nieuwbouwappartement financieren

Een nieuwbouwappartement kopen, er is vaak meer mogelijk dan u denkt

 

Wist u dat er voor het kopen van een duurzaam nieuwbouwappartement financiële regelingen bestaan? Kijkt u goed naar deze financiële mogelijkheden dan kan het kostenplaatje van een appartement er gunstiger uit komen te zien dan verwacht. Samen met partner Rabobank zet Van Wijnen, ontwikkelaar van De Rozentuin, de mogelijkheden voor u op een rij.

 

Duurzaamheidskorting

Een nieuwbouwappartement lijkt duurder dan een bestaand appartement, maar in de praktijk kunnen de maandlasten vaak juist lager uitvallen. Kiest u voor nieuwbouw, dan heeft u bijvoorbeeld meteen al een duurzame rentekorting over de hypotheekrente te pakken. Door het kopen van een duurzaam appartement bespaart u op energiekosten en op uw maandelijkse hypotheeklasten, twee vliegen in een klap.

 

Extra lenen mogelijk

Ook andere regelingen kunnen de keuze voor een duurzaam, energiezuinig nieuwbouwappartement belonen. Bovenop het bedrag dat u op basis van uw inkomen kunt lenen, mag u in sommige gevallen extra lenen. Koopt u een nieuwbouwwoning met energieprestatiecoëfficiënt (EPC, de maat voor energiezuinigheid van je woning) van 0,4 of minder? Dan kunt u uw leencapaciteit op basis van je inkomen verhogen met maximaal 9.000 euro. Voor een Nul-op de-Meterwoning geldt zelfs een hypotheekverruiming van 25.000 euro. Om in aanmerking te komen voor de extra lening, moet u wel een toetsingsinkomen van minimaal 33.000 euro hebben.

 

Wil u weten wat de EPC-berekening is van uw woning in De Rozentuin? Scroll dan verder naar het overzicht met de financiële mogelijkheden per woningtype.

 

Meerwerk meefinancieren

In De Rozentuin krijgt u de mogelijkheid om uw appartement naar eigen smaak en voorkeuren in te delen. Kies bijvoorbeeld voor luxere tegels of sanitair, inbouwkasten op maat of zonwering. Meerwerkopties mag u tot 20 procent van de kosten buiten de aanneemsom meefinancieren in uw hypotheeklening. Als u deze kosten verrekent in de maandlasten, blijkt ook hier meer mogelijk dan u denkt.

 

Offertetermijn 12 maanden

Doorgaans is een hypotheekofferte met renteaanbod 3 maanden geldig. Een hypotheekofferte van Rabobank heeft een geldigheidsduur van 6 maanden. Kiest u voor een Rabobankhypotheeklening met zogenoemde plusvoorwaarden dan is de offerte zelfs 12 maanden geldig.

 

Bij nieuwbouw kan zo’n ruime termijn belangrijk zijn. U loopt minder risico dat de offerte voortijdig verloopt, doordat de planning van het nieuwbouwproject uitloopt. Verlengen van een hypotheekofferte brengt doorgaans kosten met zich mee: u moet opnieuw provisie betalen en mogelijk zelfs annuleringskosten. Tekent u een hypotheekofferte bij Rabobank, dan kan u dat stress en financiële zorg besparen.

 

Hypotheeklening van 106 procent

Voor een woning mag u momenteel in principe 100 procent van de woningwaarde lenen. Goed om te weten: maakt u gebruik van energiebesparende maatregelen dan is het mogelijk om meer te lenen, tot maximaal 106 procent van de marktwaarde van uw woning afhankelijk van uw inkomen. Uw hypotheekadviseur kan je meer vertellen over de voorwaarden en adviezen.

 

Meer weten? Bekijk online het Rabobank Hypotheek Dossier. Of vraag bij Rabobank direct een kosteloos oriëntatiegesprek aan.

 

Natuurlijk kunt u ook bij uw eigen hypotheekaanbieder een lening afsluiten. Vraag de hypotheekadviseur dan naar de financiële mogelijkheden.

Mogen wij u op de hoogte houden?

Vul hieronder uw e-mailadres in en ontvang alle informatie

Door op verzenden te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.