Stappenplan

Nieuwbouwwoning kopen van Van Wijnen: hoe gaat dat in zijn werk?

 

Een stappenplan van start verkoop tot de oplevering

 

Een nieuwbouwwoning kopen van Van Wijnen, wat houdt dat precies in? We leggen het u graag uit in onderstaande video. Daarnaast hebben we de verschillende stappen daaronder voor u op een rijtje gezet: van de start verkoop tot de oplevering van uw nieuwe droomhuis.

 

 

  1. Beginnende interesse

Bent u geïnteresseerd in een nieuwbouwproject van Van Wijnen? Dan kunt u zich via de website inschrijven voor de maandelijkse nieuwsbrief. Hierin leest u over de ontwikkelingen van het project. Ook bent u hiermee als eerste op de hoogte van wanneer de verkoop start.

  1. Start verkoop

Zit uw droomhuis er misschien wel tussen? Kom dan naar de start verkoop. Tijdens het verkoopevenement bij de makelaar of op de projectlocatie kunt u de verkoopdocumentatie inzien en uw vragen stellen aan de adviseurs van Van Wijnen. Ook kunt u zich meteen inschrijven voor een van de woningen. Na de start verkoop is alle informatie ook online te vinden op de website.

  1. Inschrijving

Vanaf de start verkoop kunt u zich inschrijven voor de woning. Vul het inschrijfformulier in en lever het in bij de makelaar per mail of op kantoor. Bij projecten waarbij de verkoop online plaatsvindt, kunt u zich inschrijven door een woondossier op de projectsite aan te maken. Op het inschrijfformulier geeft u onder andere de voorkeur van uw bouwnummer(s) aan.

  1. Toewijzing

Nadat de inschrijftermijn is verlopen, kijken Van Wijnen en de projectmakelaar wie er het meest geschikt is voor de woning. Hierbij wordt er onder andere gekeken naar het voorbehoud van financiering, voorbehoud van de verkoop van de eigen woning en of u al een financiële check hebt gehad bij een hypotheekadviseur. De meest geschikte kandidaat wordt toegewezen op het bouwnummer. Zijn alle geïnteresseerden even geschikt? Dan wordt er geloot om wie de woning toegewezen krijgt.

  1. Optie nemen

Zodra de woning aan u is toegewezen, wordt er een gesprek ingepland met de makelaar. Tijdens dit gesprek neemt u samen de contract- en/of verkoopstukken door en kunt u een optie nemen op de woning. Dit betekent dat u de woning als het ware reserveert. De optietermijn duurt enkele weken. Wilt u toch niet overgaan tot koop? Dan kunt u zich tijdens de optietermijn zonder gevolgen nog terugtrekken.

  1. Nieuwbouwwoning kopen

Besluit u tot aankoop over te gaan? Dan krijgt u van de makelaar een concept koopovereenkomst en aannemingsovereenkomst. Hierin zijn de rechten en plichten van de koper, de verkoper en de aannemer geregeld. Deze documenten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De koopovereenkomst regelt de aankoop van de grond waarop uw woning wordt gebouwd. In de aannemingsovereenkomst wordt de bouw en de afbouw van uw huis geregeld.

U koopt de woning vrij op naam: de verkoper betaalt de bijkomende kosten. Denk hierbij aan de notariskosten, makelaarscourtage, standaard sanitair en BTW (21%).

Kosten die u nog zelf moet betalen zijn: kosten voor de keuken, eventueel meer- en minderwerk, rente over de grond vanaf de start van de bouw en bestrating (met uitzondering van het pad naar de voordeur).

  1. Tekenen van de koop- en aanneemovereenkomst

Wanneer u de koop- en aanneemovereenkomst goed hebt doorgenomen, komt u bij de makelaar op kantoor om te tekenen. Vanaf het tekenmoment heeft u nog 7 dagen bedenktijd. Binnen deze termijn kunt u zonder gevolgen afzien van de koop. Ook nemen de meeste mensen een financieringsvoorbehoud op in de overeenkomst. Zodra de opschortende voorwaarden zijn verstreken, gaat de bouw definitief door. Heeft u de financiering rond? Gefeliciteerd! Dan is de koop definitief.

  1. Woonconsulent

Bij Van Wijnen krijgt u een persoonlijke woonconsulent(e) toegewezen die u het hele traject van de voorbereiding tot de oplevering begeleidt. Met hem of haar bespreekt u uw individuele wensen en de mogelijkheden van uw woning.

  1. Startbouwbrief

Zodra de opschortende voorwaarden komen te vervallen, versturen we de start bouw brief. Dit betekent dat er een onherroepelijk bouwvergunning is verstrekt, we het SWK Garantiecertificaat hebben ontvangen, de grond in eigendom is en 70 procent van de woningen is verkocht.

  1. Grond passeren

Vervolgens wordt de grond uw eigendom: de grond gaat passeren. U tekent hiervoor een akte van levering. Indien een financiering plaatsvindt met behulp van een hypotheekgever, tekent u ook een hypotheekakte bij de notaris.

  1. Start bouw

Dan gaan we starten met de bouw! Bij de start van de bouw hoort natuurlijk ook een start bouw feest, hiervoor wordt u uitgenodigd door Van Wijnen. De woonconsulent maakt voor u een prognoseplanning: zo weet u wat u van de bouwplanning kunt verwachten. Hier begint ook de betaling van uw woning. De bouw en de betaling is in stappen opgedeeld. Zodra Van Wijnen een stap verder is met de bouw, wordt er een termijn gefactureerd.

  1. Kijkmomenten

Wilt u een kijkje komen nemen op de bouwplaats? Tijdens het bouwproces kunt u enkele keren langskomen. Hiervoor worden er speciale kijkmomenten ingepland. Zo kunt u op een veilige manier onder begeleiding de bouwplaats verkennen en betreedt u voor het eerst uw nieuwe woning. Naast de kijkmomenten ontvangt u een maandelijkse nieuwsbrief met informatie over de voortgang van de bouw en de planning.

  1. Oplevering

Het is dan bijna zover: de oplevering van uw nieuwe huis. Twee weken voor de oplevering en sleuteloverdracht kunt u langskomen om het huis te controleren op onvolkomenheden: de zogeheten voorschouw. De definitieve oplevering is een belangrijk juridisch moment, dus neem vooral een bouwkundig specialist mee die het huis controleert in uw belang. Is alles in orde? Dan maken we alles gereed voor de overdracht en ontvangt u de sleutels. Gefeliciteerd, u bent eigenaar van uw nieuwbouwwoning, klussen maar!

Benieuwd naar welke woningen er in De Rozentuin in verkoop zijn? Bekijk het huidige aanbod.

 

 

 

Mogen wij u op de hoogte houden?

Vul hieronder uw e-mailadres in en ontvang alle informatie

Door op verzenden te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.